MIT Bilgisayarları Hızlandırmak İçin Biyolojik Virüs Kullandı
Bilgisayarınız veri depolarken, bilgiler bir parça donanımdan diğerine geçerken yavaşlar. Ancak bu durum kısa bir süre içerisinde tarihe karışacak gibi görünüyor. Çünkü MIT ve Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’ndeki bilim insanları, bu sinir bozucu gecikmelere sahip olmayan bilgisayarlar üretecek.
Hızlı bilgisayarlar için anahtar, arkanıza yaslanıp biyolojik bir virüsün montaj işini ele almasına izin vermek.
Sistemdeki belirli bir bileşeni üretmek için, M13 bakteriyofaj (bakterileri yok eden küçücük cisimler) olarak adlandırılan bir virüs kullanıldı. ACS Uygulamalı Nano Materyaller dergisinde geçen ay yayınlanan araştırmaya göre, herhangi bir bilgisayarı kullanan ve dijital depolama türü olan faz değiştirme bellek sistemleri kullanıma açılabilir.
Uzun Süreli Hafıza
Bu virüslerin problem çözme süreci, belleğin bir bilgisayara aktarılma biçimi ile oluşturuluyor. Verileri yüksek hızlı, geçici RAM’den sabit sürücüye kalıcı olarak depolamak bazen bir birkaç milisaniye sürebilir.
İki parçalı bellek sisteminin, faz değiştirme bellek adı verilen tek bir yakalama türü olan depolama birimiyle değiştirilmesi bu gecikmeyi on nanosaniyeye kadar düşürüyor.
Sistemde Hata
Ancak faz değişim belleği için üretim sürecinde kullanılan ve temel malzemelerden biri olan galyum antimoniti yok etmek için oldukça yüksek sıcaklıklara ulaşıyor. Gallium antimonit parçalarını kullanılabilir hale getirmek için bir virüs kullanmak ise sıcaklığı aşağı seviyelere çekti.
Gelecekte, bu araştırma gibi araştırmalar sayesinde bilgisayar donanım sistemlerinde değişiklikler olabilir ve kayıp milisaniyeleriniz size iade edilebilir. Ancak bunun için sosyal medyayı daha bilinçli kullanmayı tavsiye etmekte yarar var.